Yale University, Rose Center: Police Station and Community Center
New Haven, CT

This Police Station and Community Center was the first project in an important campus sector linking Yale’s Central Campus and Science Hill. Designed to unite these two sectors, the building acts as a beacon of security for both the New Haven Community and Yale University by placing continually manned police functions at the ground floor to provide 24 hour “eyes on the street.” The Community Center, with a 90-seat multi-purpose Community Room and a large Computer Training Classroom, welcomes the local community into the police facility along a continuous glass wall at the public edges of the building, a physical representation of the ideas of “community policing” embraced by the department.

2009 BSA Higher Education Facilities Design Citation Award
2006 AIA Connecticut Built Interiors Design Award
2006 AIA New England Merit Award
2006 BSA Design Excellence Honor Award
Photography: © Robert Benson; William Rawn Associates
SHARE +