Yale University, Rose Center: Police Station and Community Center
New Haven, CT

This new Police Station and Community Center was the first project in an important campus sector linking Yale’s Central Campus and Science Hill. Designed to unite these two sectors, the building acts as a beacon of security for both the New Haven Community and Yale University by placing continually manned police functions at the ground floor to provide 24 hour “eyes on the street.” The Community Center, with a 90-seat multi-purpose Community Room and a large Computer Training Classroom, welcomes the local community into the police facility along a continuous glass wall at the public edges of the building, a physical representation of the ideas of “community policing” embraced by the department.
2006 Honor Award, Connecticut Chapter, AIA; 2006 Honor Award, Boston Society of Architects
Photography: © Robert Benson; William Rawn Associates
SHARE +